6 juni Opnieuw warm

Zomer
De zomer lijkt vroeg begonnen dit jaar, tis warm genoeg. Voor mij, en ik ben van mening ook mijn team, iets te warm.
Ze eten slecht en het trainen is ook maar zo zo.
Natuurlijk mis je met een zondaglossing ook een dag, maar het is allemaal niet ideaal. Het badje staat vanaf maandag al klaar, iedere dag met schoon water erin, maar het enigste wat ze er mee doen is eruit drinken.
Wel gaan de doffers er nu ook om 7 uur in de morgen uit, maar of ze trainen weet ik niet, want ik ben dan naar mijn werk, en Tineke zet het hok om 8 uur weer half.

Bad
Afgelopen zondag kwamen hier de duiven bijzonder dorstig thuis. Met name de duivinnen waren best wel smerig, en dan willen ze normaliter altijd wel graag het water in. Nu dus niet. Maar het is zoals het is, en morgen zullen we wel zien wie er naar Frankrijk mag.
Ik mis overigens ook nog een duivin, en zo wordt de vliegploeg, die toch in de breedte al niet zo sterk was, aardig uitgedunt, en op de proef gesteld.

Maar zoals Joost van Dijk altijd zegt, er is geen oorlog zo erg of er blijft wel een soldaat over….

Jonge duiven
Daarom ben ik misschien ook wel heel voorzichtig met mijn jonge duiven. Gistermiddag voor de 6e keer in de mand, en nu voor het eerst een km of 7 weggebracht. Ze waren voor me thuis. En dan denk je weer, ze hebben er niets van geleerd.
Ik vind de laatste dagen trouwens ’s morgens wel iedere keer was uitgespuugd voer, maar ze vliegen nog steeds aardig en luisteren ook goed. Ik besteed er dus nog maar niet teveel aandacht aan.
Nog 40 stuks zijn er aanwezig, dat betekent dat er 2 van het hok verdwenen zijn, en 3 heb ik zelf verwijderd. Ik hoop toch echt dat ik dit jaar een mooie ploeg jongen over mag houden.
Gezondheid blijft heel belangrijk, en dat lijkt tot nu toe aardig goed te gaan.

Antenne gevraagd
Ik zoek overigens nog een 8 of 6 velds M1 antenne(nieuwe versie) dus wie wat heeft of weet, graag even een reactie.

Fietsen
Verder weinig te melden, tis ook goed fietsweer en voor volgende week vrijdag staat er een 115 km lange tocht rond Nijmegen op het programma. De donderdaginkorving komt mij dus bijzonder goed uit.

DV zaterdag meer nieuws.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.