Dinsdag 2 mei De uitslag

Zoals beloofd nog even de uitslag van afgelopen zaterdag.
In de club stonden 521 duiven in concours. Daar waren er 29 van ons bij. Deze vlogen het volgende lijstje bij elkaar:

3-13-14-15-24-33-43-49-50-53-138-149 en 168 samen 13 prijzen.

Zoals ik zaterdag al schreef, het is een mooie uitslag, maar het had wat dichter op elkaar gekund.
Nou ja, er komen nog kansen genoeg zullen we maar denken.

Onze eerste duif was “Ama” opnieuw een kind uit de broer van “Jubbetje” x een duivin van Evert van der Horst. Dat is prachtig natuurlijk, alleen staat deze doffer dit jaar op “Theressa” en ook het 3e legsel is weer niet uitgekomen. Wat dat betreft vallen de kweekresultaten in mijn oude/nieuwe kweekhokje erg tegen.
Een oorzaak kan zijn dat het best wel klein is, en dat de duiven niet loskunnen aangezien er ook wat vastzitters tussen zitten.

Gisteren zijn alle duiven weer in bad geweest, en ook de trainingen zijn goed. Niet spectaculair, maar het kan er mee door. Ik voer ze nu ’s morgens iets krapper, zodat het binnenkomen in de middag wat vlotter verloopt
(luxe) Probleem blijft hier op Urk toch dat er altijd andere duiven tussen zitten, vanmiddag was het weer een mooi wit duivinnetje die mijn doffers uitermate vermaakt heeft, maar dat gaat dan wel weer ten koste van de trainingsarbeid van de mannen.
Vorige week had ik hier Bart Vos uit Swifterbant op bezoek en die heeft met bewondering naar al die jagende koppels boven Urk zitten kijken. Wat dat betreft zitten we hier in een bevoorrechte positie.
Niet dat er hier wel veel nieuwe leden bijkomen, maar als ik de teruggang in de rest van Nederland bekijk, mogen wij hier onze handen stijf dichtknijpen.

Voor het weekend lijkt het mooi weer te worden, en dat hoop ik ook echt. De fiets is namenlijk nog niet vaak buiten geweest, normaal is dinsdagavond de vaste trainingsronde, maar het is mij nog te koud, en aangezien Tineke nog steeds met haar been omhoog zit, heb ik een goed excuus om nog maar weer eens over te slaan…..

Tot later.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.