Dinsdag 25 april Attack

Helaas hier ook vandaag het eerste (bijna) slachtoffer van de rovers. Tegen de avond zag ik een jong lopen bij de trap van het hok, die het niet makkelijk had.
Bij inspectie bleek ze een flink gat in de rug te hebben, een typische roofvogelwond. Best wel diep, en we moeten maar zien hoe het zich ontwikkeld. Uiteraard was het een jong uit de betere duiven…..

Dat was het slechte nieuws, nu het betere.
Daarom nog even terug naar de uitslag van vorige week zaterdag. In de club waren 497 duiven in concours waarvan 29 van ons. Deze zetten de volgende serie neer: 1-5-6-7-18-23-28-35-39-44-52-87-91 en 117, bijna 50% prijs, dus dik tevreden. Ook in het ACG waren we met een 7e plek zeer content.
Nu maar afwachten of we deze lijn door kunnen trekken. Vorig jaar maakte ik ook een mooie uitslag op één van de eerste vluchten, en daarna was het zeer wisselend.

De duiven trainen lekker, dus daar zal het niet aan liggen, wel waarschijnlijk een andere wind a.s. zaterdag. Onze eerste duif was een Eijerkamp x Evert van der Horst. Deze doffer “Reddington” genaamd, vloog vorig jaar al een 2e tegen meer dan 16.000 duiven.
Ik heb het stamboompje er maar even bij geplaatst.

Voor de rest is het behelpen in huize Hakvoort., alhoewel het nu wat rustiger is. Cornelis is met het vakantiekamp van de kerk mee, en Theressa en Barend met het instructiekamp van de showband. Scheel wel een hoop rommel voor mij als halve huisman. Aan de andere kant ben ik ook weer blij dat ze morgen weer thuis komen, want we missen ze wel uiteraard. Ook onze Jelle viert dan z’n 18e verjaardag alweer, dat wordt dus een goede voorbereiding op de koningsdag.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.