Donderdag 13 april Lastig….

Dinsdagmiddag ging de telefoon. Tineke belde dat ze onder aan de trap lag, en niet meer overeind kon komen. Als een postduif met zuidwest 7 dus naar huis gereden.
Om een heel verhaal in een paar woorden neer te tikken: Eerste gedachte, niet goed – huisartsenpost – eerste hulp in het ziekenhuis – röntgenfoto – enkel gebroken – gips – etc…….
De duiven en de site staan hier dus op dit moment wel heel erg laag op de ladder, volgende week dinsdag naar Sneek om te kijken of er alsnog geopereerd moet worden.

We slaan er ons wel doorheen, maar voor Tineke is het wel heel beroerd aangezien het met haar werk ook best een drukke tijd is. Aan de andere kant is het misschien ook wel eens goed om verplicht stil gezet te worden. Al was dat voor ons natuurlijk liever op een andere manier gegaan.

Tot zover de gezinssituatie, nu eerst even terug naar Duiven (met een hoofdletter) ik ben zo vrij geweest om de verantwoordelijke man een pb tje te sturen om even de lostijd te laten aan te passen van de laatste trainingsvlucht. Vervolgens ook nog een belletje richting de compuclub om dit te doen. Misschien van mijn kant een domme en onnodige actie, maar ik zie graag de juiste uitslag, en 2 cijfertjes aan de lostijd wijzigen kan toch niet zo moeilijk zijn. Het geeft nu een vertekend beeld, en dat doet geen recht aan de echte winnaars, als is het dan maar een training. Maar nogmaals misschien is er wel een hele logische verklaring voor, hier kan dus ook weer zand over.

De duiven trainen hier redelijk. Bij de doffers zitten nog wat jongen die er zaterdag bij weg kunnen. Afgelopen maandag zijn de duivinnen nog in Veldhoven geweest (140Km) en bij thuiskomst heb ik de boel gescheiden.

Ik wilde verduisteren met de Pander / Tang methode, dat is me vorig jaar goed bevallen, maar nu de jongen weer “boven” zitten, moet ik ieder keer door het jonge duivendeel naar de oude duiven en dat is toch wel lastig. Daarom toch maar weer gekozen om van 18 uur ’s avonds t/m half 9 in de ochtend de boel te verduisteren. Volgende week kan ik nog wat jongen ophalen bij Djoerd van der Veen en dan zit het hokje al aardig vol.

Morgenavond waarschijnlijk 30 strijders in de mand, een harde westenwind op zaterdag is voor Urk niet het meest gunstige scenario, maar de wind zal ook wel weer eens in ons voordeel zijn. Eerst maar eens proberen een duif op Urk in het snuitje van de uitslag te klokken, dit is al lastig genoeg……

Tot zaterdag!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.