Donderdag 17 mei Foto’s

Positief
Toch nog even een berichtje vanaf de Makjan. Eerst maar het goede nieuws. Het lijkt erop dat de uitslag van de familie Brands alsnog berekent kan worden vanaf Quievrain. Het is alsnog gelukt om de klok uit te lezen en de aankomstlijst uit te printen. Alles ligt nu bij de afdeling en de rekenaar. Het zou heel mooi zijn dat ze alsnog op de uitslag komen, mede omdat hun ‘554 tot vorige week bovenaan stond bij de asduiven van de afdeling. En ook deze duif was afgelopen zaterdag weer mooi op tijd.

Eigen uitslag
Mijn eigen serie kan ik hier dus nog niet met zekerheid plaatsen, omdat er waarschijnlijk nog duiven tussen komen. Maar ik kan deze uitslag gerust samen vatten met 1 woord. SLECHT.
Ik wilde eigenlijk het B-woord gebruiken, maar daar schijnt auteursrechten op te rusten dus dat doe ik maar niet 😉

Maar zonder gekheid, het was echt niet best hier. Ook nog twee duiven achter, waaronder mijn Belgische prinses “Sabine” dit was een 8+ duif op de schaal van Beute waar ik veel van verwachte dit seizoen. Mijn eerste duif van de week daarvoor kwam pas op zondagmorgen, en het is nog maar de vraag of ze morgenavond weer de mand in kan.

Deze week ook nog weer een doffer achter van een africhting en zo mindert de vliegploeg alweer.

Jongen
Woensdag zijn de jongen voor de derde keer in de mand geweest, we zitten inmiddels al op 2 km, en ze zijn al een stuk rustiger in de mand. Nogmaals, of het goed is weet ik niet maar ik wil ze gewoon heel goed op gaan leren dit seizoen. En dat wil zeggen ieder week 2 keer in de mand.
Ze vliegen inmiddels ook een uurtje en lijken goed gezond (afkloppen)

Ik hoorde trouwens verontrustende berichten uit Zwaagwesteinde dat daar toch wel wat liefhebbers kampten met het Circo virus. Veel dode duiven en het ergste is dat er praktisch niets tegen de doen is. Uit ervaring weet ik helaas hoe akelig dit is.

Foto’s
Deze week heb ik ook de foto’s van enkele vlieg en kweekduiven ontvangen van Henk Storm. Wat een vakman is Henk. De foto’s zijn echt heel mooi geworden. Uit de kwekers komen dit jaar nog jongen beschikbaar, dus bij interesse schroom niet om even een mailtje te sturen.
Ik zal ze de komende weken wel even bij mijn bijdrages plaatsen.

Midfond
Morgenavond inkorven voor Chimay. De bedoeling is om er weer 20 uit te zoeken. Het weer lijkt goed te worden met een noordelijke wind. Dat zijn toch wel de eerlijkste vluchten met meestal geen verliezen. Maar we zullen het maar weer afwachten. Hier wordt ingekorfd zonder al te veel vertrouwen, maar dat geeft wel weer een stukje rust.

Zaterdag weten we meer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.