Donderdag 2 maart Een maand verder……

Ik schrok er eigenlijk een beetje van. Al bijna een maand lang niets op de website / Facebook geplaatst! Dit is volgens mij nog niet eerder voorgekomen zolang ik op de sociale media actief ben.
Om me een beetje te verontschuldigen eerst maar wat “verzachtende” omstandigheden aanvoeren.

De gemeente Urk voert sinds 1 maart een nieuw beleid omtrent het begraven. Hier is heel veel werk achter de schermen aan vooraf gegaan, en nu het beleid van kracht is komen er veel vragen van burgers die we natuurlijk op een nette manier willen beantwoorden, per brief, mail of telefoon. Daarnaast gaat natuurlijk ook de dagelijkse gang van zaken op de drie begraafplaatsen die Urk telt gewoon door.
Heel druk, maar ik krijg gelukkig hele goede ondersteuning van mijn collega’s dus dat scheelt een stuk.

Dan snel naar de duiven, inmiddels alle duiven gekoppeld, en de vliegers zitten inmiddels allemaal te broeden. Bij de kwekers (ren) iets minder succes, met name over “Theressa” maak ik me wel een beetje zorgen. Ze is nu ruim 3 weken goed gekoppeld aan haar doffer (broer “Jubbetje”) maar ze maakt nog geen aanstalten om te gaan leggen.

Bij de vliegers, 1 koppel wat gewoon niet wilde. Ik kan er ook niet achter komen of 1 van de 2 nu met zekerheid een doffer of een duivin is, en dat maakt het er niet makkelijker op. Ze zitten inmiddels samen met wat “laatjes” apart in een hokje en ik zie wel wat ervan komt.

Vanwege de drukte ook geen beursbezoek dit voorjaar, gelukkig neemt Geery mijn bestellingen mee waarvoor mijn grote dank.

Vanavond heb ik ook weer de agenda klaar gemaakt voor de voorjaarsvergadering van onze vereniging. Als ik kijk hoe snel de afgelopen weken voorbij zijn gevlogen, staan we nu ook weer heel snel duiven te wachten, en dat is toch (bijna) het mooiste wat er is.

Op de foto staan de jongen uit het “Wonderkoppel” welke binnenkort deze kant opkomen. Arnold Paalman stuurde deze foto, nadat ik hem vroeg of de eieren bevrucht waren. Ja dus…… Ik verwacht met een weekje of 3 richting “Greenfield Stud” te gaan om de jongen op te halen.
Wat ook tijd wordt is om mijn fiets weer van de zolder te halen. De temperaturen worden alweer wat beter, misschien lukt het wel weer om af en toe een klein rondje te doen om de conditie weer wat op te vijzelen, en de kilo’s weer wat te doen afnemen.

Tot zover maar even. Groeten vanaf een schitterend Urk!

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.