Donderdag 27 april Koningsdag

Showband Urk
Vandaag is onze koning alweer 50 jaar geworden. Het is bij ons altijd een drukke dag, omdat Jante en Theressa beide lid zijn van de plaatselijke showband. En op zulke dagen is het natuurlijk vaste prik dat ze 2 keer per dag een rondgang door het dorp doen.
Inmiddels is onze jongste zoon Baren ook al toegetreden tot het kidskorps, dus het kan zomaar zijn dat we volgend jaar 3 spelende kinderen op de band hebben,

Dat showband Urk niet zomaar een korps is, blijkt wel uit het feit dat ze al diverse prijzen gewonnen hebben. Ook zijn ze deze zomer van de partij op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Daar spelen ze tussen topkorpsen vanuit de hele wereld.

De duiven
En dan weer snel naar de gevederde atleten. Het trainen lijkt nog steeds goed, het blijft alleen heel vervelend dat sommige doffers zich niet aan de afgesproken tijd houden.
Vanavond ging de laatste er pas om 10 voor half 8 in…….. En die was om 4 uur al losgelaten. Heel lastig omdat ik op een gegeven moment er ook de duivinnen maar heb uitgegooid. Ook die moeten immers trainen.
Ik weet niet hoe dat bij andere liefhebbers is, maar ik sta liever niet zolang bij de hokken. Morgen blijven ze lekker binnen, en bovenal geen korrel voer meer, anders moeten we dat zaterdag weer bezuren.

Gisteren is er overigens opnieuw een jong door de sperwer geslagen, ook deze had een gat in de rug. Ik heb deze vanmorgen uit zijn lijden moeten verlossen, want de schade was toch wel heel erg.
Ook mis ik inmiddels een paar jongen, en daarom vandaag de boel maar vast gehouden, volgende week maar weer eens proberen om ze los te laten.

Overigens kwam Djoerd van de Veen vanmiddag langs om het aantal jongen weer op peil te brengen (bedankt Djoerd). En vanaf nu gaan er geen jongen meer bij in het bovenhok. De rest gaat in de ren beneden, en mogen op de natoer hun kunsten laten zien.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.