Maandag 24 juli En weer door……

Tja, wat moet je met zo’n dag als afgelopen zaterdag? Het zijn van die dagen waar je de hele week naar uitkijkt, veel werk aan de duiven hebt, en je wat zorgen maakt over de weersvoorspelling.
Uiteindelijk lijkt het dan allemaal goed te komen. Alles loopt op rolletjes en de duiven zien er perfect uit.
Tel daar een hele goede generale bij op, en je zit met een goed gevoel bij de hokken.

Als dan ’s avonds de uitslag eruit rolt, en de kruitdampen zijn op getrokken, blijft er een akelig leeg gevoel achter….. Vorige week schreef ik al dat ik in eerste instantie de schuld bij mezelf zoek. Dat doe ik nog steeds, maar vanmiddag had ik even een gesprekje met Jan Bakker, een sportvriend met een mega klein hokje die ze wel super kreeg. Hij vertelde over een slechte uitslag nadat de buren hadden laten spuiten tegen spinnen.
Toen ging er bij mij ook meteen een alarmbel af. Hier is vorige week bij de omliggende woningen ook het nodige vergif ingezet tegen spinnen……
Ik zeg niet dat het daaraan heeft gelegen, maar goed is het zeker niet geweest. Ik zet er maar een streep onder want de uitslag verander ik er niet mee. Gelukkig zijn de topduiven allemaal weer thuis, en mis ik nog 2 jaarlingen. De uitslag was tegen 102 duiven, alleen plaats 10 (en dat met 10 mee)

En dan de jonge duiven. Dit was zoals altijd de eerste wedstrijden weer de gebruikelijke binnenkom wedstrijd. Het belangrijkste van deze wedstrijd was opnieuw hoeveel duiven krijg ik thuis? Sommige clubgenoten kregen ze heel goed, en misten er maar een paar of helemaal niets.
Hier ontbraken er ’s avonds nog 7 van de 22. Gelukkig zijn er zondag nog 4 gekomen, maar 3 kwijt is toch teveel….

Snel vergeten maar, en vooruitkijken naar de volgende wedstrijd. wel lastig want de sfeer is van de hokken, en de duiven zien er wat ongelukkig uit. Toch maar een lampje aangedaan, want we gaan hier uiteraard door. De doelstelling is om met 15 jongen Morlincourt te halen. Daar gaan we ons best voor doen.
Nog even de uitslag van Gennep. In de club 656 duiven in concours, waarvan 22 van ons. In totaal 6 prijzen: 9-11-12-14-48 en 86.

Natuurlijk wel de felicitaties aan de winnaars! Douwe Snoek bij de jongen, en Klaas de Vries op Chateauroux. Mooie prestaties van deze liefhebbers.

Waarschijnlijk woensdagavond nog weer inkorven voor een trainingsvlucht vanaf Harderwijk (lossing donderdagmorgen) Hier meer berichtgeving over via de website van de club.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.