Maandag 26 juni The day after

Vluchtverloop
De duiven zijn gisteren thuisgekomen. Ik had er toch ergens wel op gerekend dat de fond op maandag gelost zou worden, mede gezien de weersomstandigheden. (klein beetje eigenbelang)
Ik zie aan de duiven dat het niet makkelijk geweest is, en we missen er ook nog ééntje.
Maar het seizoen draait door, en we hopen dat het aankomende zaterdag wel gaat lukken. Daar zit ook nog een vraagtekentje bij, want de vogelgriep in België zou zomaar consequenties kunnen hebben voor onze losplaatsen.

Proficiat
Natuurlijk de felicitaties naar de Combinatie van Zuiden! Het komt niet vaak voor dat je als eerst gemelde ook aan het eind van de dag nog steeds bovenaan staat. Top mannen!

Africhting jonge duiven
Vanmorgen maar even een paar uurtjes vrij genomen om de jonge duiven voor de eerste keer over de ketelbrug te brengen. Het was prachtig weer, en net achter Dronten heb ik ze om 12 uur gelost. In totaal 37 stuks, en om 13 uur viel de eerste. Vervolgens bleef het een kwartier stil, en dan begin je hem toch weer te knijpen. Om 13.15 uur 8 stuks erbij en daarna af en toe 1. Om kwart voor 2 een koppel van een stuk of 20, dus toen was de spanning er een beetje af. Nu nog 4 te gaan, ik hoop dat ze er wat van geleerd hebben.
Morgen gaat de geplande africhtingsvlucht niet door, en ook de rest van de week wordt het lastig, dus dit hebben ze maar weer gehad.

Kampioenschappen
De eerste kampioenschappen zijn binnen. Het was tussen Hessel de Vries en ondergetekende best wel spannend, maar ik heb het toch net gered.
Hessel speelt met 10 duifjes op het nest en dat is heel knap als je dan zo hoog eindigt. Onze “Fast Ace” werd 2e duifkampioen Vitesse in de club, maar de beste was een duif van nestor Geert Meun. Daar gaan ook de felicitaties naar toe.

Verder weinig te melden, later in de week meer nieuws (DV)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.