Update Heusden – Zolder 14 uur

En dat was de wedstrijd alweer voor vandaag.
Tot nu toe hier een voorlopige 16e plaats in de afdeling met de eerste duif, en in de club 3 mooie vroege vogels. Even met een slag om de arm ivm de late melders.
Ondanks haar halve staart had ik “Nelly” toch maar als getekende gezet, en dat vertrouwen heeft ze niet beschaamd. “Julia” was onze 2e duif, terwijl ik haar niet echt super vond. Dat is ook het lastige met deze duivin. Ze kan 3 keer finaal missen, en dan weer mooi op tijd zijn. Aan de andere kant, ik wou maar dat ik er een hok vol van had.

En dan de wedstrijd. Ik zag de duif van Bertram op de meldsite (1281mpm), en dan kun je gaan rekenen, vervolgens kwamen hier al 3 duiven over het hok vliegen die meer dan 1300mpm maakten. Dan begin je toch wat te twijfelen, maar gezien de (voorlopige) uitslag mogen we toch wel tevreden zijn,
Overigens mag ik graag klagen over het binnenkomen van de duiven, maar de laatste 2 weken wordt er praktisch geen tijd verspeeld door de eerste duiven. En ook dat is het vermelden waard.
Wel laten voor de 2e week op rij de jaarlingen het afweten, en dat wijt ik toch aan het zeer matig jonge duivenseizoen van vorig jaar.

De hoofdvogel lijkt voor Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort, net voor Jan Post en Rein Ras, daar gaan de felicitaties uiteraard naar toe, maar bijzonder knap is toch ook weer de prestatie van Wim en Jolanda Koelma, die samen met de familie Visser en Douwe Ferwerda, Joure weer goed op de kaart zetten.

Ik ga nu nog even voor de periodiek controle naar Nanne (met de duiven…..), en vanaf deze plaats wil ik alle lezers alvast een goede en gezegende zondag toewensen!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.