Update Heusden – Zolder zaterdag 29 april

(21.30 uur) Ik ben net terug uit het clublokaal.  Hier een mooie uitslag, maar toch niet helemaal tevreden. De eerste duif was mooi op tijd, maar het gaatje tussen de eerste en de tweede duif was even te groot. Ook lieten de jaarlingen het wat afweten vandaag. Tel daar de aangewezen duif bij op die veel te laat was, dan verklaard dat veel.
Toch was het wel genieten vandaag, met mooie gespreide aankomsten. Volgende week plaats ik wel even mijn eigen uitslag. Hieronder volgt nu eerst het wedstrijdverslag van de club.

Prachtige overwinning voor Jan Pieter Brands.

Door de leden van  Tot Weerziens waren vrijdagavond 521 duiven ingezet voor alweer de 3e vitessevlucht van dit seizoen. Vanwege de aanwezige inversie en de lage tempraturen werd pas om 10 uur het startsein gegeven, en konden de ruim 20.000 duiven van afdeling Friesland de reis naar huis aanvaarden.
De eerste duiven werden rond 12 uur op Urk verwacht, en de spanning steeg dan ook met de minuut toen er om deze tijd nog steeds geen duif op Urk was.

Om 9 minuten over 12 was het de ‘311 van Jan Pieter Brands die de eerste tijd kon neerzetten. Al snel bleek dat geen  van de andere duiven van Tot Weerziens in de buurt van deze tijd konden komen.
Al gauw werd duidelijk dat Jan Pieter de overwinning niet meer kon ontgaan. Feest in huize Brands dus, want naast Jan Pieter en zijn vrouw, heeft ook vader Hendrik een groot aandeel in deze overwinning. Jan Pieter draait onregelmatige diensten met zijn werk, en dan is het altijd fijn als je terug kan vallen op betrouwbare hokverzorgers.

Dat de eerste prijs geen toevalstreffer is blijkt wel uit het feit dat ook de 2e duif van Jan Pieter in de kop van de uitslag terug te vinden is. In totaal vlogen 10 van zijn 14 ingezette duiven prijs, en dat betekent een prijspercentage van meer dan 75%!
Op de 2e plaats vinden we Peter de Vries. Peter is een echte outsider maar het zilver is hem van harte gegund. De winnaars van vorige week, Maarten en Cornelis Hakvoort moesten nu genoegen nemen met het brons, en vervolgens was het de beurt aan het “treintje”van Hessel en Karina de Vries. Met ook slechts 14 duiven in concours namen zij de plaatsen 4, 5 en 6 voor hun rekening, en dat is zeker een eervolle vermelding waard!
Ook Klaas de Vries (Mr. Bingo) was weer terug aan de top met 2 vroege duiven, en een hoog prijspercentage. Vaste klant binnen de top tien is Teun Wakker, die ondanks zijn ongunstige ligging aan een heel goed seizoen bezig is.

Na het bekend worden van de definitieve uitslag bleken de tijden van de eerste duif van Jan Pieter Brands, en de eerste duif van Peter de Vries goed voor een top tien klassering in afdeling Friesland, waar Tot Weerziens deel van uit maakt. Jan Pieter vinden we op plaats 3 terug en Peter op de 7e plek.

Tot slot nog even de gegevens:

Losplaats Heusden – Zolder afstand 182 km
De eerste tien
1 en 10 Jan Pieter Brands
2 Peter de Vries
3 Maarten en Cornelis Hakvoort
4, 5 en 6 Hessel en Karina de Vries
7 en 8 Klaas de Vries
9 Teun Wakker

Tijd eerste duif 12.09 uur
Tijd tiende duif 12.12 uur
Tijd laatste duif 12.25 uur

Heel goed verloop, geen achterblijvers.

Volgende week gaan de duiven opnieuw naar Heusden – Zolder voor de 4e Vitessevlucht van dit seizoen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.