Vrijdag 17 augustus Lijstjes maken

Vanmiddag maar eens gekeken welke jonge duiven het tot nu toe het beste doen. Dat lijkt makkelijk, maar vooral de eerste vluchten verlopen niet altijd zoals het zou moeten. Vooral hoe de duiven naar binnen komen maakt het vaak tot een soort van loterij. En op de eerste 2 vluchten kreeg hier in principe heel Urk tegelijk duiven, en dan moeten ze super strak op de klep duiken.

Hier was gaat het best goed, alleen 2 weken terug werd er een minuutje verspeeld, en dat kost je dan met name regionaal heel veel plekken op de uitslag. Het enigste “pluspuntje” is dat dit bij meerdere liefhebbers het geval is.

Ik heb nu 7 jongen op het oog die als eerste op de lijst komen. Vorige week had ik er 6 uitgezocht. Daarvan was er 1 bij de eerste 10 jongen duiven op de uitslag. Ja, je hebt verstand van duiven of niet #not

Vorige week ging het super! Tenminste met de eerste duiven. De eerste 3 kwamen boven het hok en zaten al vrij laag, voordat ik mijn lokker uit het mandje had waren ze al geconstateerd. Ook de volgende 5 gingen mooi vlot op de klep. Die drinkbak die daar staat helpt daar zeker aan mee.

Maar vorige week is weer verleden tijd. Voor morgen staat Bierges op het programma. Volgens mij krap 230 km van Urk af gelegen. Ik moet de coördinaten nog even invoeren voor de precieze afstand.
De duiven lijken er aardig op te staan. Woensdagmiddag zijn ze in Elburg geweest, waar ik ze 1 voor 1 heb gelost. Toen ik thuis kwam liep alles in de goot, en daar heb ik echt een gruwelijke hekel aan.
Donderdagmiddag heb ik Tineke zover gekregen om ze naar Elburg te brengen. Nu kon ik ze zelf binnen roepen, en dat ging een stuk beter. Toch bleven ze nog 2 minuten rondvliegen en dat is teveel. Ook waren er een stuk of 5 die het tempo niet konden bijbenen en wat later op het hok arriveerden. Toen was het eten op……

Voor morgen ben ik toch wel wat gespannen terwijl dat niet nodig is. Het kan na vorige week alleen maar minder gaan. Maar die spanning kan natuurlijk ook veroorzaakt worden omdat we onze dochter van Schiphol moeten halen.

We gaan het zien morgen. Hier 37 of 38 in de mand (ik ben iedere keer de tel kwijt) en ook nog 3 van Theressa. Voor nu allemaal alvast veel succes toegewenst!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.