Vrijdag 25 augustus Vergane glorie……

Feestje
Hier zit mijn eerste vakantieweek er al weer bijna op. Het is een wat bijzondere week. Onze oudste dochter gaat volgende week vrijdag voor een jaar naar Engeland om daar als au paire te werken. Gisteravond hebben we met vrienden en familie een afscheidsfeest mogen organiseren, waar ze zelf uiteraard niets vanaf wist.
Het was een prachtige avond, maar we zullen onze Jante zeker missen.

Plakboek
Afgelopen week heb ik ook nog weer eens mijn oude plakboek van de duiven uit de kast gehaald, en dan kom ik ook meteen weer op de titel van deze bijdrage.
Het is trouwens wel mooi om al die krantenknipsels en reportages weer eens door te lezen. Wat me het meeste opviel was dat we toen hier op Urk ook al heel veel jongen verspeelden. Dat is dus niet iets van de laatste jaren wat vaak gezegd wordt. Het zal waarschijnlijk met de ligging te maken hebben. (ook dit is een aanname)

Ik las verslagen van de tijd dat we nog bij de voormalige afd. Zwolle e.o. vlogen. Ook daar veel verliezen terwijl er van alles geprobeerd werd. Er gingen zelfs bij toerbeurt van elke vereniging liefhebbers mee om de jongen te leren drinken in de auto’s. Ook werden de duiven om half 5 in de middag gelost om kruislossingen te voorkomen. Het heeft allemaal niets geholpen.

“Jante”
17 jaar terug vlogen we ook Niergnies, een prachtig duivinnetje, genaamd “Jante” won hier toen de 1e prijs van het NPO concours. Op Urk 12 minuten los, en de 2e duif van het concours zat in Wilhelminaoord bij Jongedijk. Prachtig om nog eens terug te lezen. We moesten toen nog melden bij wijlen Klaas Woord, en die sprak zijn twijfels uit of het wel een jong was van Niergnies.
De duif is via via, verkocht naar Taiwan, en dat was toen echt een uitkomst in een gezin met 4 jonge kinderen. Al had ik haar graag gehouden natuurlijk. Maar goed, ook toen had ik nog maar 25 jongen over van de 43.

Morgen weer Niergnies, en in het verleden behaalde prestaties bieden geen garantie voor de toekomst. We hebben er 19 mee en we hopen op een mooie vlucht. Ik heb alle windrichtingen alweer voorbij zien komen, maar voor ons is een lossing en een vlotte binnenkomst eigenlijk het belangrijkste.

Lokkers
Ik heb vandaag al wat geoefend met de lokkers. Het zijn nog jonge duiven, dus ze snappen zelf niet altijd dat ze lokker zijn…. De buurman kan er in ieder geval smakelijk om lachen, en dat is ook wat waard.

Trainingsvlucht
Vanavond gaan er een paar duivinnen richting Duiven, inclusief wat zomerjongen. Op 1 koppel na alles op eitjes en we zullen zien wat het gaat brengen. We gaan er in de club weer een uitslagje van maken voor diegene die daar belang bij heeft.

Morgen meer nieuws (DV) en alvast succes met inkorven vanavond!

PS. Het bonnenquotum is inmiddels al ruim overschreden. Het gaat gewoon niet meer lukken, mijn excuses daarvoor.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.