Vrijdag 28 juli Ingekorfd voor Tilburg (?)

Vanavond toch nog 19 jongen in kunnen korven voor Weert. Inmiddels is de losplaats gewijzigd in Tilburg. Het lijkt voor morgen weer niet gemakkelijk te worden. Met name de harde zuidwesten wind zou hier op de kortste afstand nog wel eens voor problemen kunnen zorgen.
Jonge duiven hebben toch de neiging om de massa vast te houden. De beste oplossing voor de duiven is dus om voor de koppels uit te gaan vliegen….

In totaal heb ik 32 duiven ingemand. Naast de 19 jongen ook nog 2 zomerjongen uit het coli hokje en 11 oude duivinnen. Deze laatste wil ik graag zoveel mogelijk in het ritme houden met het oog op de natoer, en heel misschien kunnen ze nog een rol spelen bij het binnenkomen van de jonge duiven.
Vorige week vlogen de jonge echter de oude volledig zoek, dus dat moeten we maar weer afwachten hoe dat morgen gaat.
In de club iets van 550 duiven, en dan lijken de verliezen van vorige week toch mee te vallen. Veel clubgenoten krijgen nog dagelijks jongen thuis van de laatste 2 vluchten. Dat is hier helaas niet het geval. Van de 34 waar ik mee begon zijn er nu nog 21 over. Het laatste jong wat thuisgekomen is blijft wat mager en maakt een knorrend geluid. Uiteraard is deze nu niet mee, ik hoop dat ik hem er weer bij krijg.

Vanavond na het inkorven snel naar het plaatselijke sportpark. Onze plaatselijke showband waar ook dochter Jante deel vanuit maakt gaf daar haar laatste optreden alvorens ze naar Kerkrade vertrekken.
Daar hebben ze morgen een optreden bij het WMC Wereld Muziek Concours. Dit evenement vindt eenmaal in de 4 jaar plaats, en zijn zeg maar de olympische spelen van de muziekkorpsen. Showband Urk mag hier ook optreden en dat alleen al is een geweldige prestatie!
Uiteraard gaan ze voor goud, en de generale repetitie was in ieder geval indrukwekkend!

Tineke is vanmorgen al met Theressa vertrokken om morgen als supporter in het Roda JC stadion aanwezig te zijn. Ondergetekende blijft dus thuis voor de duiven……
Of dat een goede beslissing is geweest weten we morgen, maar soms denk ik dat we onszelf toch wel veel tekort doen.

Ik hoop morgen op een mooie wedstrijd zonder verliezen, en ik wens de LC veel wijsheid toe, ik heb de duiven in ieder geval met een gerust hart ingekorfd.

Veel succes allemaal!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.