Woensdag 13 juni Uitgeschreven…….

Een beetje een rare titel, maar na dit duivenweekend heb ik het wel een beetje gehad. Over de lossing op zondag kan ik vrij kort zijn. Ik verwijs graag naar de commentaren van Ad Schaerleackens, Martin van Zon en Arie Dijkstra.
Er was een afspraak om de duiven als het kon op zaterdag te lossen, uiteraard als het verantwoord is.
Dat is nu niet gebeurt, en achteraf is het makkelijk oordelen, maar dat het allemaal niet van een leien dakje is gegaan afgelopen zondag mag wel duidelijk zijn. (met dank aan het IWB)
Hier waren er 4 van de 10 thuis. Gelukkig zijn er nog 5 op maandag en dinsdag thuisgekomen, maar sommigen beseffen nog steeds niet dat ze weer thuis zijn. En ik was geen uitzondering als ik de geluiden om me heen hoor.

Maar goed, het is gebeurt en er zullen er weer een stuk of 10 richting Morlincourt gaan. Zelf moet ik zaterdag werken dus ik hoop op een wat late lossing (eigenbelang)

Theo schreef wat over de zondagregeling. Ik ben het met hem eens. Er wordt alleen nu weleens met een scheef oog richting de principiële liefhebbers gekeken. En dat is niet terecht. De zondagregeling is in het leven geroepen door het toenmalige afdelingsbestuur voor de liefhebbers die wel willen constateren op zondag, een concours te kunnen houden. Nu er echter meerdere zondagvluchten achter elkaar zijn krijg je een vertekend beeld. Als ik naar mezelf kijk is het voor mij een groot nadeel. De eerste midfond en fondvlucht waren mijn duiven niet echt vroeg. En dan krijg je dus ook gemiddelde punten. Het werkt dus 2 kanten op.

Voor mij is de telling in rayon Frisia dan ook het eerlijkste. Op zondag gewoon niet tellen.
Maar ja dan lees je weer bij een andere liefhebber, die ook lid van Frisia is het volgende: “De zondagvluchten tellen niet bij Frisia, straks heb je een kampioen over slechts 50% van de vluchten”. Hij zal het wat spottend bedoeld hebben. Maar ik vraag me dan af, waarom gewoon geen voorstel richting de najaarsvergadering van Frisia om de zondagvluchten wel mee te tellen. Waarschijnlijk wordt dat met grote meerderheid aangenomen. Dan is iedereen toch tevreden? Die paar Urkers kunnen zich dan wel of niet afmelden, en in ieder geval niet meer zeuren.
Scheelt onze vrijwilligers in de club weer een hoop werk voor de feestavond (die we overigens met veel liefde en passie organiseren)
Het lijkt allemaal een beetje op natrappen tijdens het seizoen, terwijl dit op de vergaderingen thuishoort.

Mijn persoonlijke mening is om weer gewoon terug te gaan naar de situatie van voor 2015, dat is het meest eerlijke.
Je kan je nu bij sommige kampioenschappen inderdaad wat achter de oren gaan krabben.
Overigens vindt ik dat je iedere winnaar mag feliciteren (hoeft niet) Ik feliciteer ook de mensen die over tientallen meters hokken en duiven beschikken, hier moet het op 535cm gebeuren. Ook de profs, de combinaties, de liefhebbers met zeeën van tijd, de liefhebbers met aanhangwagens. Allemaal verdienen ze de felicitaties als ze een vroege duif klokken.

Maar om niet te ver bij de titel weg te gaan nog maar even naar eigen hok. Het zware seizoen tot nu toe heeft hier zeker zijn tol geeist. Van de 30 vliegduiven, waar we mee zijn begonnen zijn er momenteel nog een stuk of 17 inzetbaar. Maar dat wijt ik mede aan het matige jonge duiven seizoen van vorig jaar.
Vanmiddag de huidige ploeg junioren nog even in Nagele gebracht, ze waren gelijk met mij weer thuis. Vanaf volgende week wil ik ze wat verder weg gaan brengen. En dan maar hopen dat er dit jaar meer overblijven.

Het moet nu ook gebeuren, want ik heb wat lichamelijke klachten en een operatie is onvermijdelijk. Het sjouwen met manden is dabn ook voor een aantal weken gebeurt. En ook de racefiets kan naar de zolder. )-:

Al met al niet zo’n opbeurend verhaal, maar dat moet af en toe ook even kunnen. De beste remedie is gewoon een goede uitslag neerzetten. Dus daar gaan we weer voor!

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.