Woensdag 15 augustus Stavaza

Stand van zaken
Toch wel wat positieve reacties gehad op mijn vorige bijdrage. Ook wel wat vragen, maar die heb ik geprobeerd te beantwoorden.
Verder zit ik zelf nog midden in mijn revalidatie na mijn operatie. Elke dag kan ik wat meer, en ik ben inmiddels alweer voor 50% aan het werk. Vanaf vrijdag 14 dagen vrij, en dat komt goed uit met de jonge duiven. Probleempje bij mij is wel dat ik aan mijn schema vast wil houden. Dus ieder morgen om 7 uur de boel los, uitslapen komt hier niet gauw voor.

Weelde
Het voelt trouwens als een ongekende weelde om nog zo’n ploeg jonge duiven te hebben zitten. Als ik terugkijk op de voorgaande seizoenen is dit echt heel mooi. Nu hopen dat het zo blijft. Alles lijkt ook wat makkelijker te gaan. Een grote groep traint wat makkelijker, als een clubje waar ook nog wat nakomers tussen zitten. Overigens vliegen ze hier 1 keer per dag een uurtje. Soms uit zichzelf, soms met wat hulp.

Volgens mij zijn ook van afgelopen zaterdag alle 37 jongen weer thuis. Gisteren hadden we een perfecte africhting vanaf Harderwijk, en ook nu geen verliezen.

Druk
Tis hier wel een drukke week. Zaterdag komt Jante weer thuis vanuit Engeland, dus Tineke heeft samen met Theressa de zolder weer leeggeruimd. Eindelijk ook de dozen vol oude uitslagen weggegooid. Een mens bewaard al gauw teveel. Was wel leuk om sommige weer even door te kijken. Maar ik werd ook wel wat weemoedig. Je leest veel namen die er helaas niet meer zijn. Wat me ook opviel is dat er met veel meer duiven werd gespeeld. Er waren er nogal wat die met meer dan 100 jongen aan de start kwamen. Dat zal ook wel met het kosten plaatje te maken hebben.

Toppers
De eerste 2 duiven van zaterdag waren broer en zus, we hebben ze vernoemd naar de 2 kinderen van het gezin waar Jante als au pair gewerkt heeft. Zo hebben we toch een aandenken (mits ze overblijven)
“Arthur” en “Victoria” zijn kinderen van “Barend J” de doffer van het wonderkoppel. Bij Eijerkamp staat er volgens mij ook nog wel wat van te koop. Nu weer verder poetsen voor zaterdag a.s. beter als vorige week kan haast niet. Maar met je beide benen weer op de grond heeft ook wel weer wat 😉

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.