Woensdag 16 mei Verslag Quievrain

PV Tot Weerziens

Teun Wakker onklopbaar vanaf Quievrain
Het was afgelopen zaterdag alweer de 5e wedstrijd voor de duiven van de duivencoaches van PV Tot Weerziens.
Deze keer stond de wedstrijd vanuit het Belgische Quievrain op het programma. Dit is de eerste vlucht die meetelt voor het kampioenschap over de middellange afstandvluchten.
Door 24 leden waren vrijdagavond 444 duiven bijeengebracht. En de weersverwachting voor zaterdag was uitstekend. De duiven konden mooi op tijd gelost worden. De zuidoostelijke wind maakte het de duiven deze keer echter niet gemakkelijk. Het werd voor veel duiven dan ook een lastige klus om de bijna 300km in een goed tempo af te werken.

De verwachting was dat de eerste duiven rond kwart voor 11 op Urk zouden arriveren. Het duurde echter tot na elven eer dat de eerste duiven zich melden. De snelste duif werd deze keer geconstateerd bij Teun Wakker. En dat is beslist geen toeval. De duiven van Teun hebben zich dit seizoen al een paar keer goed laten zien. En dat bleek ook uit het prijspercentage van Teun. 50% van zijn 30 ingezette duiven wonnen prijs.
Saillant detail is dat deze duif enkele jaren terug werd afgekeurd door Johannes Nentjes. Maar nu lukte het Teun dus om juist met deze duif Johannes Nentjes terug te wijzen naar de 2e plaats. Overigens deed Johannes het met zijn compagnon Klaas Post toch ook voortreffelijk door maar liefst 3 ereplaatsen voor zich op te eisen.
Ook de familie Post, te weten Jan, Jaap en Jacob melden zich binnen de eerste tien. Cees Koffeman deed het ook goed met 2 kopduiven, evenals Klaas de Vries en Harm en Marie Brands.

Voor Jan Pieter en Hendrik Brands draaide deze zaterdag uit op een grote teleurstelling. Zaterdagavond tijdens het uitlezen van de klokken bleek hun klok kapot te zijn waardoor de gegevens niet meer uitgelezen konden worden. Voor deze liefhebbers dus geen uitslag, en dat was bijzonder spijtig. In het bijzonder omdat hun superduif de ‘554 tot vandaag de beste duif van de gehele afdeling was. Nu verspeelden deze mannen deze koppositie terwijl hun duif wel mooi op tijd was.

Uiteindelijk werd het een toch wat tegenvallende duivendag voor veel liefhebbers, ook al omdat er ’s avonds nog wel wat lege plaatsen op de hokken waren.

De gegevens in vogelvlucht:
Losplaats: Quievrain 284 km
Lostijd 7.45 uur
Aankomst 1e duif: 11.07 uur
Aankomst 10e duif: 11.13 uur
Aankomst laatste prijsduif: 11.47 uur
De eerste tien
1 Teun Wakker
2-5-6 Johannes Nentjes en Klaas Post
3 Jan Post
4-10 Cees Koffeman
7 Klaas de Vries
8 Harm en Marie Brands
9 Jaap en Jacob Post
verloop: Moeizaam met een enkele achterblijver

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.