Woensdag 18 april 2018 Zomer(tje)

Eerst maar even een verslagje van de wedstrijd van afgelopen zaterdag, ik moest voor de plaatselijke krant toch iets schrijven. Dan kan ik hier ook mooi even delen.

Hessel de Vries wint eerste wedstrijd van het seizoen 2018!

Start
Voor de leden en de duiven van PV Tot Weerziens is de kop er weer af. Afgelopen zaterdag werden de 488 duiven van onze leden samen met 20.000 duiven van afdeling 11 gelost in Gennep. Hoewel de weersverwachtingen de hele week positief waren, viel het zaterdag toch wat tegen.

Nevel en laaghangende bewolking zorgden ervoor dat de duiven pas om 12.10 uur op een verantwoorde wijze gelost konden worden.
Toch werd het ondanks het lange wachten met lossen, geen makkelijk concours. De verwachting was dat de duiven toch een snelheid van ruim 90km p/u zouden kunnen halen. De eerste duif haalde echter deze snelheid bij lange na niet. Het snelheidsverschil tussen de eerste en de laatste prijsduif bedroeg maar liefst 30km p/u.

Winnaar
Maar ondanks de lastige start had ook deze wedstrijd een terechte winnaar. Het was Hessel de Vries uit de Flevostraat die met ruime voorsprong de eerste prijs binnenhaalde. Nummer 2 Steven Kramer moest ruim 4 minuten toegeven op Hessel. En dat is voor een relatief korte wedstrijd best veel. Steven Kramer verdiend overigens wel een eervolle vermelding, want van zijn 10 ingezette duiven wonnen er maar liefst 8 prijs. Dat betekend een prijspercentage van 80%! En dat is zonder meer uniek te noemen in duivenland.

Wat verder opviel is dat de eerste tien duiven ook van 10 verschillende liefhebbers waren. Meestal zijn het 2 of 3 mannen die de wedstrijd naar hun hand zetten, maar dat was nu dus niet het geval.

Tot slot de wedstrijd in cijfers:

Losplaats: Gennep afstand 113 km
Lostijd: 12.10 uur
Tijd eerste duif: 13.37 uur
Tijd tiende duif: 13.48 uur
Tijd laatste duif: 14.28 uur
Verloop: Moeizaam met een enkele laatkomer
De eerste tien
1. Hessel en Karina de Vries
2. Steven Kramer
3. Johannes Nentjes
4. Klaas de Vries
5. Combinatie Brands/ de Boer
7. Combinatie Brands en zn
8. Jelle van den Heuvel
9. Geert Meun
10. Maarten Hakvoort

Op eigen hok
En dan nog even mijn eigen uitslag. Gek genoeg viel het me nog mee ook. Als je 11 minuten na de eerste duif op Urk pas begint met draaien, dan verwacht je niets meer. Maar met een 10e plaats, en 10 van de 25 duiven in de prijzen kon het slechter. Je weet dat er af en toe van die vluchten tussen zitten en dan is het zaak om zo weinig mogelijk te verliezen. Helaas wel weer een mooie doffer achter gebleven.

De voorspellingen lijken voor zaterdag heel mooi te worden, nu maar hopen dat het ook uitkomt. Hier trainen de heren matig, maar de dames kunnen wel een uurtje volmaken. Ik twijfel nog om met alle doffers te spelen. Inmiddels ben ik er al 3 kwijt, en met losse duivinnen is het lastig prijzen pakken.
Een alternatief is om meerdere duivinnen aan 1 doffer te koppelen, maar dat is ook weer extra werk, en ik blijf natuurlijk wel ambtenaar……

Maar goed, zelf al dik 130 km gefietst deze week met dit mooie weer, en ik hoop er nog wat kilometertjes bij te maken.

Succes allemaal met de voorbereidingen op Deurne!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.