Woensdag 21 juni Warmpjes

Water geven
Op deze langste dag is het opnieuw volop zomer! Op de begraafplaats zijn we druk aan het sproeien, en dat is hard nodig.
Wat dat betreft zou wat hemelwater goed uitkomen, maar dan weer liever niet op zaterdag.
Maar het is maar goed dat we dat niet kunnen regelen, want dan zou het ook niet goed gaan.

Trainen
Ik laat de duiven maar een beetje hun gang gaan. De doffers trainen niet tot matig, de duivinnen doen beter hun best, al wordt de vlag niet echt gebruikt.
Morgenavond maar eens kijken wat er mee moet naar Frankrijk. De weersvoorspellingen zullen daar zeker een rol inspelen.

Pech
Ik had eindelijk 2 jongen van de broer van “Jubbetje” x dochter “Justin”. Ging ik vanmiddag even kijken in het hok lagen ze dood in de schaal…..
Er zitten nog 2 koppels in het kweekhok(je) en die maken elkaar de hele dag het leven zuur. Nu dus met 2 slachtoffers als resultaat.

De jongen doen het nog steeds goed, en dat geeft in ieder geval meer vertrouwen als de afgelopen jaren. Alleen van het africhten komt weinig terecht met dit weer, of misschien ben ik te bang, dat kan natuurlijk ook.
Volgende week gaan ze in ieder geval mee met de extra africhting die door de afdeling voor ons wordt georganiseerd. Tenminste, als de temperatuur niet opnieuw roet in het eten gooit.

Zomerjongen
Vanavond komt Peter van Helden nog even langs om wat zomer jongen te brengen (wat een service)!
Ik heb dan een mooi clubje voor de natoer, en ik denk er zelfs over om een paar van de oudste jongen toch maar in te passen voor de reguliere jonge duivenvluchten. Deze hebben 2 pennetje gegooid dus dat zou moeten lukken.

Nieuw ophaalschema
Verder hier op Urk weinig te melden. Ik lees de frustratie van Joure over het (niet) ophalen van hun duiven. Ik begrijp dat. Voor ons op Urk zou clusteren een stuk makkelijker zijn.
Misschien moet er voor een komend seizoen maar een paar centen bij de vrachtprijs, dan kunnen we dit soort dingen beter opvangen. Zulke problemen moet we gezamenlijk aanpakken, zodat iedereen zijn of haar plezier in de sport kan behouden. En één van die plezierige dingen is kunnen inkorven in je eigen club.

Tot zover maar weer, ik zal de koffie aanzetten voor meneer van Helden…..

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.