Woensdag 25 april Dag zomer(tje)

Het weer tapt deze week weer uit een ander vaatje. Vorige week woensdagmiddag trapte ik nog 70km weg met een rondje Kampen. Flink ingesmeerd met zonnebrand, en een tempratuurtje van 27 graden Celsius onderweg.
Vanmiddag heb ik mijn shirtje maar weer even omgeruild voor een dikke trui. Echt Hollands weer zeg maar.

De uitslag van afgelopen zaterdag viel niet echt mee. Als de wind voor Urk gunstig is moet je er gewoon staan, en dat was hier niet het geval. De duiven kwamen heel goed, maar dat deden ze bij iedereen. Hier begonnen we gewoon 3 minuten te laat.
Een (reeds gepland) bezoekje aan Nanne Wolff wees uit dat ze licht ornithose hadden. Daar til ik niet zo zwaar aan, en is voor mij geen excuus. Met de jongen was het beroerder gesteld. De diagnose was dat ze flink last hadden van darmgeel. Daar wordt dus tegen gekuurd, maar ik zie nog niet echt spectaculaire verbetering. Voordeel is dat ze niet vliegen, dus ik verspeel ze zo ook niet…..

Nog even de cijfers van Deurne:

Tegen 510 duiven werd het 8-16-17-30-37-38-41-70-91-131-145 en 156 (12 prijzen van de 20 ingezette duiven) Onze eerste duif was “Justina” een dochter van “Justin” x een dochter van “Kras Beauty” Ze won toch nog een 74e prijs van ruim 21.000 duiven.

Vanmorgen zijn de thuisblijvende doffers naar Heteren geweest. De lossing vond plaats om 11.55 uur, en om 13.05 uur waren ze alle 7 weer thuis. Die kunnen dus zo de mand weer in richting Weert.
De weerprofeten voorspellen van Noordoost tot Zuidwestenwind, maar het lijkt in ieder geval goed weer te worden.

Vanavond heeft Eelco Homma hier nog een mooi schimmelduivinnetje opgehaald. Dit is nog een kleindochter van “Jubbetje” Ik hoop maar dat de boys er veel succes mee hebben.

De oude duiven zijn hier overigens niet super, maar dat vond ik vorige week met inmanden al. Het trainen is ook maar matig. Maar misschien gaat het morgen beter, het is nog geen zaterdag natuurlijk.

De felicitatie gaan wederom naar Hessel de Vries, die met een nazaat van Djoerd van de Veen een prachtige eerste plaats in de club en een 4e plaats in de afdeling behaald. Overigens was de 2e duif van de club een duif die hier weg kwam. Deze duif is van Jaap en Jacob Post uit Nagele, altijd mooi om er een referentie tegen aan te gooien. Dit was een jong van “Janita” (2e NPO Morlincourt)

Voor nu weer even genoeg zelfverheerlijking na een bar slechte wedstrijd. Nog even ons best doen voor Weert!

Succes allemaal!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.