Woensdag 26 juli Hokversterking

Ook hier zijn de eerste nieuwe duiven op het hok gearriveerd. Naar aanleiding van mijn vorige bijdrage, waarin ik het trage binnenkomen van de jonge duiven vermelde, kreeg ik al snel een berichtje van Klaas Booij uit Munnikeburen.

Klaas bood me twee lokduifjes aan, die ik meteen opgehaald heb. We zullen zien wat het gaat doen, maar de demonstratie die ik van Klaas kreeg was in ieder geval veelbelovend. Wat een mooie omgeving trouwens daar. Ik ga zeker nog een keer op de racefiets daar een tochtje doen. Klaas, ook vanaf deze plaats nogmaals bedankt!

Over de racefiets gesproken. Vanavond met de wind in de rug richting Lemmer. Bij de Lemstersluis was het raak…. Pats! een lekke band. Nu is dat zo erg niet, maar ook mijn registratieprogramma stopte daar. Dus voordat mensen gaan denken dat ik in Lemmer gestrand ben. Nee, ik ben weer gewoon thuis met 58 km op te teller erbij.

De duiven zijn deze week (nog) niet weggebracht, en ik denk dat het er ook niet meer van komt. Drukke werkzaamheden, en een verkapte kermis bij ons voor de deur zorgen even voor andere prioriteiten.

Hier zijn nog 20 jongen aanwezig, waarvan ik er misschien 17 van spelen kan. Een aantal laatkomers zijn er nog niet echt bij jammer genoeg.
Waar ik ook wel last van heb zijn sommige jonge duivinnetjes die de hele dag op de dool zijn. Ze worden om 12 uur losgelaten, en komen soms pas rond 6 uur terug. Die zijn natuurlijk niet aan het trainen, maar hebben waarschijnlijk ergens een dubieuze scharrel opgedaan.
We zullen zaterdag wel weer zien. Een stevige wind uit het zuidwesten zal het voor ons hier niet gemakkelijker maken. Maar we zullen eerst maar eens afwachten wat het wekelijk gaat worden met het weer zaterdag aanstaande.

Groetenis

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.