woensdag 5 februari 2020 Eerste jongen in aantocht

Nieuw leven
Inmiddels is het hier wachten tot de eerste eieren van de kwekers uitkomen. Helaas wel weer wat tegenslag op het kweekhok. Maar ook dat hoort erbij. We zijn afgelopen weekend vrij plotseling nog een paar dagen weggeweest. Ik had de duiven ruim voorzien van voer en water, dus de kinderen hoefden de hokken niet in. Maar toen we maandag thuiskwamen lag er bij 1 koppel een ei naast de schaal. Steenkoud natuurlijk. Nou is 1 ei kapot geen ramp, maar met 4 kweekkoppels is het 1 van de 8 potentiële jongen. Aan de andere kant zal dat de laatste tegenvaller ook niet zijn denk ik.

Race-team
In het vlieghok zijn inmiddels 13 van de 14 koppels goed gekoppeld. De laatste onwillige doffer heb ik maar met 2 duivinnen in het jonge duivendeel gedaan. Mag hij zelf kiezen…..
De ervaring leert dat ook dat wel goed komt.
Bij de duiven die goed gekoppeld zijn verwacht ik deze week de eerste eieren.

Ringen
Ik heb vandaag de ringen binnen gekregen. Ik heb een dusdanige positie binnen onze club dat die netjes bij me gebracht worden.
Als het goed is komen hier jongen genoeg, maar daar kunnen we over 2 maanden meer over zeggen. En om de spanning vast wat op te voeren kan ik al wel verklappen dat de tactiek dit jaar iets gewijzigd is.

In de club binnenkort weer de voorjaarsvergadering, gevolgd door de ALV van de afdeling. We gaan het zien wat er weer uit de koker rolt.

Sporten
Zelf ben ik lekker aan het bewegen, deze week al 10 km gelopen en 50 km gefietst. En daar komt nog een dik uur fysiotherapie bij. En dat moet ook met al die van der Valkjes er tussendoor. Bij het hardlopen heb ik professionele begeleiding, en daar plukte ik na twee weken al de vruchten van.
De kinderen en Tineke hebben het trouwens meer over een midlife crises. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen………..

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.