Woensdag 8 maart Broeden

Alle duiven zitten hier inmiddels te broeden, één koppeltje had maar 1 ei maar voor de rest lijkt alles goed te gaan. Vanaf volgende week verwacht ik dat mijn huidige duivenbestand bijna verdubbeld gaat worden. Toch ook altijd weer een mooie tijd.

Ik wil eigenlijk nog even voor een laatste check bij Nanne Wolff langs, en dan ook meteen wat controle afspraken vastzetten voor het komend seizoen. De eerste vluchten gaan we hier op het nest spelen, en ik ben wel een beetje benieuwd hoe dat uit gaat pakken.
Het is nog steeds de bedoeling om de duivensport wat eenvoudiger aan te gaan pakken, en ik verwacht dat de prestaties misschien ook wel wat minder zullen zijn, maar het doel blijft hier toch om te proberen er iedere wedstrijd goed bij te zitten. (underdog)

Voordeel van het wat later beginnen is het tot nog toe ontbreken van het roofvogelprobleem. Ik hoor en lees weer veel droevig nieuws omtrent deze materie, daar wordt je echt niet vrolijk van. Ik hoop dat door het later afzetten van de jongen we hier de gevaarlijkste tijd achter de rug hebben als we ze uit gaan wennen. Al blijft dat natuurlijk ook afwachten. De oude duiven zijn bijna dagelijks los, en daar ondervindt ik nog geen problemen mee.

Hier zitten ook nog wat laatjes van vorig jaar, ik denk er sterk over om ze toch maar te verkopen, dat scheelt weer ruimte.
Verschillende liefhebbers nog gesproken van de week. Onder andere Cees van Veen uit Genemuiden, Cees is een trouwe lezer van deze site, en hij belde me vorige week met de mededeling dat hij al een maand tegen een dooie duif aan zat te kijken op de site. Mede daarom zal ik proberen om weer met wat meer regelmaat iets te plaatsen.

De reacties die ik op Facebook lees bij de diverse onderwerpen omtrent de duivensport blijven mij vaak moedeloos maken. Het niveau is werkelijk bedroevend, (niet dat mijn niveau zo goed is…)
Ik kom steeds vaker tot de conclusie dat dit de werkelijke oorzaak is van de malaise in de duivensport. IK met hoofdletters, en de rest bekijkt het maar. Jammer!
Als iedereen zich zo druk maakte over bv de situatie in Syrië, en alle andere ellende op deze wereld, zou het er vast beter uitzien.

Maar we blijven positief, na een gesprekje met mensen als Cees en ook mijn goede vriend Jan Valk uit Joure overheerst het goede gevoel. Vooruit kijken, en niet achterom. (gedenk de vrouw van Lot)

Er moet nog wel wat gebeuren deze dagen, de antennes moeten weer op het hok, en ook moet alles nog even goed schoongemaakt buitenom. Tweede secretaris Hessel de Vries (De Scheidsrechter) zal nog even de voorkant van ons benedenhokje in de verf zetten dan kan dat er ook weer even tegen. Enigste voorwaarde is dan wel dat het eventjes droog blijft, en daar lijkt het nog nier erg op.

Aankomende zaterdag weer de voorjaarsvergadering van de club, we hebben deze week de agenda rondgestuurd met daarbij enkele voorstellen. Geen schokkende dingen, dus het seizoen kan wat dat betreft van start gaan.

Groetenis!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.