Woensdag 9 mei Beter…..

Evaluatie
Toch eerst maar even terugkijken naar de uitslag van afgelopen zaterdag. In de club werd het een hele mooie serie. Tegen 466 duiven werd het: 1-8-9-12-23-24-45-47-53-69-77-89-121 en 123. Totaal 14 vd 20 in de prijzen. Op de site van Eijerkamp staat nog een leuke vermelding bij de referenties. Ook is daar de stamboom te vinden.
Overigens bleek de eerste duif van Klaas Hoekstra en Arie van Urk ook nog weer een achterkleinkind van het “Wonderkoppel” te zijn. Met overigens met ook veel inbreng van de gebroeders de Ruijter uit Baarn.

 

Midfond
Maar het is inmiddels alweer woensdag en de 1e midfondvlucht is in aantocht. En dan tellen de in het verleden behaalde resultaten niet meer.
Afgelopen zondag lag er een doffer dood naast de woning van de buren. Het bleek 1 van mijn weinige prijsvliegende doffers te zijn. Waarschijnlijk tegen een lantaarnpaal aangeknald. Behalve wat bloed uit de snavel zag ik er niks aan. Jammer, hij was afgelopen zaterdag nog de 45e prijsduif in de club. Weer een losse duivin dus.

Training
Verder weinig te schrijven, volgens mij lijkt het weer voor zaterdag wel aardig te worden maar de duiven zullen het moeten doen. Het trainen gaat bij de duivinnen wel wat beter als de voorgaande weken.

Gisteravond heb ik de thuisblijvende doffers nog even naar Elburg gehad om ze toch in het ritme te houden. Ook zijn de foto’s een aantal van mijn beste duiven bijna klaar. Die zal ik binnenkort nog wel even plaatsen.

Kweek
Met de kwekerij gaat het wat minder, er zijn steeds vechtpartijtjes in het kweekhok, met onbevruchte eieren en schade als gevolg. Van mijn “drooomkoppeling” “Julia”x “The New Jubb” heb ik dan ook nog maar 2 jongen, terwijl ze al vanaf januari samen zitten. Ook nu lijkt er weer een ei onbevrucht.

Gisteravond ben ik nog even bij Timco v/d Berg in Nunspeet geweest> Ook een topliefhebber met een prachtig stel duiven! Zeker iemand om in de gaten te houden.

Jonge duiven
Onze jongen doen het goed op dit moment, ik wil proberen om ze iedere week al even aan de mand te laten wennen. Maar dat doel heb ik ieder jaar en meestal wordt het niks. Maar goed je moet ook ambities houden natuurlijk.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.