Zaterdag 11 maart Voorjaar?

Als het zonnetje schijnt lijkt alles anders. Het voorjaar begint weer te kriebelen. Ik merk het op het werk waar de knoppen van de voorjaarsbloeiers weer op knappen staan, altijd weer bijzonder dat na een lange donkere winter wanneer alles dor en dood lijkt, toch alles weer tot leven komt.
Met dank aan de Maker zullen we maar zeggen. De natuur lijkt wat dat betreft op het leven van een mens.

Op de hokken zit alles nog steeds stevig op het nest, en ik geloof warempel dat “Theressa” ook nog op eieren gaat komen. Als tenminste de voortekenen me niet bedriegen.

Vanmorgen al een telefoontje van Bertram van Zuiden. Daar liggen 2 jongen voor me klaar van Herman de Kroon (Kroonpigeons) Aan de stambomen ligt het niet, maar Herman is wat dat betreft ook nuchter en realistisch, eerst maar eens vliegen met die hap.
Bovenstaande betekent wel dat ik rap het jonge duivenhok “vliegklaar” moet maken. Maar nogmaals het weer is goed en dan ben je met plezier aan de slag.

Afdeling 11
Al probeer ik me niet te verdiepen in “randzaken” krijg ik natuurlijk ook wel wat mee over de stress van afdeling 8 en afdeling 10. Daar spelen dingen die ook in onze afdeling voorkomen. Ik kom dan toch heel snel tot de conclusie dat wij bij afdeling Friesland het heel goed voor elkaar hebben.
Ook bij ons spelen de grote afstandsverschillen tussen Noord en Zuid, en ook hier hebben we principiƫle liefhebbers. Natuurlijk mopperen wij ook weleens op elkaar, maar door een gezonde discussie komen we er tot nog toe altijd samen uit. Wat dat betreft een compliment richting de (oud)bestuurders van afdeling Friesland.
Want wat is er nu moeilijker dan een aantal duivenmelkers bij elkaar te houden ……

Vanavond de ledenvergadering van de club, daarover volgende week meer.

Voor nu een hele goede zondag toegewenst vanaf een prachtig Urk.

Ps. Op de foto nog de stamboom van een mooi duivinnetje wat te koop is.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.