Zaterdag 12 mei Quievrain 283 km

Goedemorgen allemaal. Wat een prachtig weertje wel. We worden wel verwend op deze manier. Onze duiven in Quievrain zijn al onderweg vanaf 7.45 uur. 
Vanaf een uur of 11 zou het zomaar spannend kunnen worden hier op Urk. In de club 444 duiven, waarvan 20 van ons.

Overigens vielen de duiven me in vergelijking met vorige week niet mee. De doffers zaten er wel redelijk bij, maar als ik het hier op de Makjan van de doffers moet hebben gaat het gegarandeerd verkeerd.
Het blijft toch wel vreemd dat het steeds verschilt hoe de duiven erbij zitten. En dat met exact dezelfde verzorging.

Naast Urk, zullen de mannen in Workum (neef Hanjo) en de Harlingers vandaag niet verkeerd in het lijntje liggen. Op de grootste afstanden kunnen de duiven nu ook nog wat meer snelheid maken. Maar met een paar uur weten we meer.

Gistermiddag nog even 80 km gefietst. In Genemuiden even gezwaaid naar Cees van Veen en toen met het pontje naar de overkant en via Vollenhove en Emmeloord weer naar Urk. Prachtige route trouwens.
Misschien vanmiddag nog een heel klein rondje. Inmiddels staat ervoor dit jaar al 1500 km op de teller. Maar de duiven zijn aan een inhaalrace bezig…

Veel succes allemaal!

12 uur.
Een lastige wedstrijd is het geworden! De eerste meldingen kwamen hier ongeveer 10 over 11 binnen druppelen. Om 17 minuten over kwam hier ook een duivinnetje ronddraaien. Ze was wel even de kluts kwijt, want ze heeft alle kleppen aan het hok geprobeerd voordat ze de goeie had. Op 11.19 uur eindelijk op de antenne, gelukkig wel meteen gevolgd door de 2e duif. In een goed kwartier 8 duiven binnen van de 20 waaronder de getekende duif. Goed is het niet, maar dit zijn wedstrijden die je ook moet overleven.

Overigens komen er nu nog steeds koppels duiven recht vanaf het water over ons hok heen. De snelheid is er totaal uit, dus die zijn nog lang niet thuis.

Ik zal de jongen even in de mand steken.

Update 13 uur.
Inmiddels 14 thuis. In de club rond de 20e plek, gauw vergeten en weer door.

Goede zondag alvast toegewenst!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.