Zaterdag 16 juni Morlincourt 389 km

Goedemorgen.
De duiven in Morlincourt zijn gelost om 8 uur. Ik had nog gevraagd of het een uurtje later kon đŸ˜‰ , maar ze vliegen inmiddels al weer een uurtje.
Altijd lastig als je de duiven zelf niet op kan wachten, maar vandaag gaat het werken even voor. Ik zal kijken of ik mijn voormalige compagnon Cornelis op tijd van zijn bed af kan krijgen, om de duiven op te wachten, en door te melden. Hij maakt op dit moment lange dagen tijdens zijn stage als coördinator beveiliger, dus de zaterdagmorgen is wel een dingetje voor hem.

Maar dat gaat vast lukken. Gisteren de ambtenaren toertocht gereden rondom Nijmegen. Ruim 110km met wat kleine klimmetjes erin. Het was prachtig weer en een schitterende omgeving. Dat is toch weer even wat anders als de vlakke polder.
Veel losplaatsen van vroeger en nu bezocht, maar weinig duiven gezien. (het was ook vrijdag natuurlijk)

Vanmiddag hoop ik de jongen nog even te kunnen lappen, maar ik moet eerst zien hoe het vanmorgen loopt. Ons team bestaat vandaag uit 14 atleten, waarvan er 4 ook op de fond zijn geweest. Ik korf het liefste elke week alles in, maar sommige duiven hebben nog even tijd nodig om weer aan te kunnen sluiten bij de ploeg.

Iedereen veel succes toegewenst!

Update 17:30 uur: Toen ik thuis kwam viel net nummer 5 op de klep. Ik heb de eerste duiven dus niet zien komen, en ook de automatische melder lag eruit.
Aldus Cornelis had de eerste duif wat moeite met het uit de lucht komen, maar op 11.58 uur stond de tijd geregistreerd. De eerste duiven vielen vrij vlot en daarna werden de “gaten” groter. Er mist nu nog 1 doffer. Wat opviel is dat bij de eerste 7 duiven die thuis waren ook 4 duiven zaten die naar de fond geweest waren. Ze kunnen toch meer als wij denken volgens mij.
Hier dus best tevreden het was opnieuw “Janneke” die voor een mooie kopprijs zorgt.

Vanmiddag de jonge duiven naar Kraggenburg gebracht. Netjes om de 4 minuten in ploegjes van vijf losgelaten, en zoals altijd kwam na 20 minuten het hele koppel weer over de auto zeilen…….. Volgens mij geen verliezen, dus we liggen op schema.

Voor nu een goede zondag, en vaderdag toegewenst!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.