Zaterdag 18 augustus Bierges 225 km

Goedemorgen allemaal!

De duiven zijn inmiddels alweer gelost. Dat had ik eigenlijk niet verwacht omdat er wat nevel en mis voorspeld werd. Maar ze zijn er dus mooi vroeg uit. Half 8 om precies te zijn. Ik heb geen idee van de snelheid maar tussen de 1400 en 1500 mpm moet mogelijk zijn. Dat zou betekenen dat er rond 10 uur al duiven kunnen vallen.

Hier zijn er 37 mee, en nummer 38 vond ik vanmorgen tussen de oude duiven. Die heeft waarschijnlijk nog een adresje, want ik miste haar vorige week ook al. Ik heb haar nu samen met een oude doffer opgesloten in een broedhok, kijken of dat haar wat meer honkvast kan maken.

Ik had vorige week trouwens wat problemen met mijn automatische melder. Dit ligt niet aan het systeem, maar mijn internetverbinding viel steeds weg. Op een gegeven moment heb ik alle stekkers in de meterkast los gehad en weer overnieuw aangesloten. Vervolgens deed alles het weer. Nu lijkt het goed, maar we zullen straks nog even checken voor de zekerheid.

Nog even de favorieten voor vandaag. Bij ons in de club is Klaas de Vries de te kloppen man (Mr. Bingo), en verder op Urk natuurlijk Willem Post, Klaas Hoekstra en Arie van Urk. Ook de combinatie Schinkel – Korf draait al vanaf het begin ijzersterk met de jongen. Overigens zijn Jan en Hessel ook nog met een mooie ploeg jongen in de strijd.
Concurrenten genoeg dus, maar dat is alleen maar goed. Er zijn ook nog wel een aantal outsiders die op de loer liggen. Laten we hopen op een leuke wedstrijd met mooie aankomsten en vlotte binnenkomsten.

update 11 uur:
Arg (erg), zeggen we dan op Urk. Niet alleen weer met de beide benen op de grond, maar er ook wel een flink eind doorheen gezakt!
Op 11 minuten voor 10 komen er 2 duiven over zeilen. En warempel ook 1 voor mij. Natuurlijk bleef hij vliegen dus de lokkers er 1 voor 1 uit. En toen vlogen er drie. Mijn eerste duif plus de 2 lokkers…… Het zijn verhaaltjes waar je niks aan hebt, maar ik klok pas op 5 voor 10. Het verloop is vervolgens helemaal slecht. Nu om 11 uur heb ik er 16 thuis van de 40. Hier dus een waardeloze uitslag. Voorlopig Mr. Bingo op plaats 1, en dat is een knappe prestatie met deze wind.

Wij gaan zo richting Schiphol, dus alvast een goede zondag toegewenst!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.