Zaterdag 19 augustus Quievrain

Update 15 uur: De duiven deden er langer over dan verwacht. Om 13 minuten over 1 zag ik de eerste duif hier gaan, en die kwam al uit de verkeerde richting.
Om 13.19 uur melde zich hier “Julius 2.0” mijn eerst getekende. Deze kwam ook al vanaf Emmeloord. Deze zoon van “Julia” is een prachtige doffer maar hij heeft 1 vervelende eigenschap…….. binnenkomen. De tijd op de klok die telt en dat was pas op ’26.
Ook de andere jongen lieten zich slecht constateren, en dan mag ik nog van geluk spreken dat het gummi-tijdperk achter ons ligt, anders was de schade nog veel groter geweest. Op ’32, 5 duiven thuis, die wel geklokt waren maar nog steeds niet in het hok zaten. Op dit moment (15 uur) zijn er 14 jongen¬† thuis van de 18. Er zullen er heus nog wel een paar komen. Maar ze zullen onderweg wel wat buitjes zijn tegengekomen, gezien de conditie van sommige jongen.
Toch zullen ze daar ook mee moeten leren omgaan.

Niet tevreden dus, maar dat hoort bij de sport. Hard aan het werk deze week maar weer!

Voor nu alvast een gezegende zondag toegewenst.

Update 11.15: Inmiddels vliegen de jonge duiven alweer een uurtje, ze zijn gelost om 10.15 uur.¬†Ik verwacht de duiven hier rond 13 uur, even afhankelijk of de wind meer west als zuidwest is…

8.30 uur: Goedemorgen allemaal! Het lijkt er dan toch van te komen, een lossing op zaterdag. Gisteren leek het opnieuw een zware bevalling te gaan worden, maar vanmorgen valt het weer echt mee.
Het wachten is nog even op het moment dat ook de laatste buien Quievrain achter zich gelaten hebben, en dan zal een lossing niet lang meer op zich laten wachten.

Hier zijn er samen 18 mee. De oude duiven heb ik maar thuis gehouden, die kunnen maandagavond weer mee richting De Meern. Er zitten nog 3 jongen thuis, waarvan 1 waarschijnlijk niet meer inzetbaar is. De andere 2 wil ik via de africhtingsvluchten hier op Urk en de natoer toch naar Morlincourt zien te krijgen.
En als dat lukt dan wordt mijn doelstelling om met minimaal 15 jongen naar Morlincourt te gaan gehaald.

Gisteren is mijn vakantie (eindelijk) begonnen. We blijven rond het hok zeg maar, al zullen we wel wat dagjes er op uit gaan.

De verwachtingen zijn niet hoog vandaag, ook omdat we van de laatste 2 wedstrijden geen resultaten hebben. De westelijke wind is beslist niet in ons voordeel, maar met deze harde wind kun je ook zomaar een “rare” uitschieter hebben.
Eerst maar eens zien of we op Urk een beetje mee kunnen doen.

Iedereen veel succes toegewenst!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.