Zaterdag 19 mei Urkerdag en Chimay 305 km

Goedemorgen. Dat het weer wat tegen zou vallen was wel ingecalculeerd, maar dat het zo triest zou zijn had ik niet verwacht. Maar gelukkig zijn de opklaringen onderweg en worden de zichten overal snel beter.

Inmiddels zijn de duiven van afdeling 10 al onderweg, dus dat geeft wel een beetje vertrouwen op een lossing voor 12 uur.

Deze keer komen de opklaringen uit het oosten en dan is Chimay als losplaats wel een voordeel(tje).
Zoals al vermeld geen hoog gespannenĀ  verwachtingen hier. Er zitten 13 duivinnen in de mand en 7 doffers. In de club zeg maar 400 duiven. Dat is wel een stuk minder als vorige week. Er waren toch wel wat verliezen, maar onze koerier (HDV) heeft het zo druk dat hij zelf niet eens kon inkorven. Dat valt dus onder de categorie elk voordeel heeft z’n nadeel, en andersom.

Straks toch maar even de jongen in de mand. Daar worden ze niet minder van. Deze week ook veel vreemde duiven op het hok. En ik krijg helaas weinig respons van de eigenaars. Toch jammer.

Nu eerst maar eens wachten op het startschot.

Update 12 uur: Helaas geen wedstrijd vandaag. Ik kan er veel over zeggen, maar dat doe ik niet. Ik ben geen lossingsverantwoordelijke, en wil (en kan) het ook niet zijn. Maar ik ga nu even met de jongen op stap…… Ik hoop dat de duiven morgen goed thuiskomen, in ieder geval beter als vorige week, want donderdag wacht de volgende opdracht alweer.

Update 18 uur:
Vanmiddag nog even richting Zwolle geweest. Hier op Urk leek het weer nog aardig goed, maar voorbij de Ramspolbrug richting Kampen/Zwolle de hele rit motregen gehad en heel slecht zicht. Daarom, hoe jammer het ook is, toch een goede beslissing van de LC om ze vandaag vast te houden denk ik. Tis niet anders, maar het welzijn van de duif gaat voor alles!

De jonge duiven hadden op 2 km van het hok overigens geen enkele moeite om goed naar huis te komen. šŸ˜‰

Voor nu alvast een goede zondag toegewenst.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.