Zaterdag 21 april Deurne 134 km

9 uur: Goedemorgen allemaal!
Een stralende dag vandaag. Je zou willen dat het ieder zaterdag zo was. Wegens nevel op de vlieglijn nog geen lossing, maar de verwachting is dat het om 10 uur beter is.
Hier zijn er 20 mee. 17 Duivinnen en 3 doffers. Ik ben toch maar wat voorzichtig geweest met inkorven. Deze week kwam er trouwens nog een doffer terug van Breda van 2 weken terug. Die had duidelijk niet in een hok gezeten. Het lijkt me toch wel mooi om in de toekomst te kunnen zien via GPS waar zo’n duif dan uithangt al die tijd.

In de club 510 duiven en dat is een mooi aantal.

De verwachtingen zijn hier niet bijzonder hoog. Het trainen was wel redelijk maar de duiven vielen me gisteravond niet echt mee.
Aan de andere kant zijn er dan vaak verrassingen dus we wachten het maar af. Oost in de wind is niet altijd makkelijk leert de ervaring.

Eerst maar eens wachten op de lossing.

Info: 10.50 uur
De duiven in Deurne zijn gelost om 10.30 uur en hadden een goed vertrek, zwakke noordoosten wind.
Iedereen heel veel succes!
De LC

17 uur
Om iets over 12 verschenen de eerste meldingen op de meldsite, en dan begint het rekenen…..
Om 12.12 uur passeerden de eerste koppels duiven Urk. En het is hier dan vrij simpel. Op dat moment moet je zelf al duiven hebben, ander ben je te laat.
Op 12.14 uur komt eruit het noordoosten een duif aanzetten die na 2 rondjes bijzonder snel op de klep landt. Meteen vallen nummer 2 en 3 erachteraan. Ook het verdere verloop was heel goed, bijna iedere minuut een duif, ze waren rap weer thuis en dat is knap met een oostenwind.
Toch ben ik niet helemaal tevreden, het moet allemaal nog een paar minuutjes eerder.
Maar positief is dat er een paar jaarlingen mooi op tijd waren, en het binnenkomen is tot nu toe werkelijk een verademing. Ik ben daar in het verleden al zoveel tijd mee kwijtgeraakt, maar het gaat dit seizoen echt heel goed.

Vanavond weten we weer wat het allemaal waard is, en is het poetsen voor volgende week alweer begonnen.

Voor nu alvast een goede zondag toegewenst!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.