Zaterdag 25 januari De tijd vliegt

Rap
Inmiddels schiet de eerste maand van dit nieuwe jaar alweer mooi op. De leeftijd zal er zeker mee te maken hebben, maar je knippert op maandag 2 keer met je ogen en de week is weer voorbij.
Deze week weer veel verdriet van dichtbij meegemaakt, en dan vraag je jezelf weleens af, wat maak ik me soms druk om niets.
Deze week de derde nog actieve duivenliefhebber begraven in relatief korte tijd.

Gekoppeld
De duivensport staat hier nog steeds op een laag pitje, al heb ik vanmiddag wel de eerste 5 vliegkoppels samen gezet. Ik koppel ze maar een beetje in gedeeltes, want ik heb geen tijd om er de hele dag bij te gaan zitten. Vandaag dus de eersten maar bij elkaar, voornamelijk jaarlingen die ook nog zelf nog geen bak hebben. Dat vergt altijd wat meer tijd. Er zitten (op papier) een paar mooie koppelingen tussen, en hoop doet leven. In totaal komen er 14 koppels op het vlieghok, maar daar zitten ook kweekduiven tussen.

Verder weinig te melden. Ik heb dan ook nog niet echt de tijd genomen om me te verdiepen in de uitkomsten van allerlei vergaderingen die er zowel landelijk als regionaal geweest zijn.
We zullen het wel zien, we hebben op Urk het geluk dat we in verhouding met de rest van Nederland nog aardig wat duivenmelkers hebben. En om daar de snelste duif van te klokken is al moeilijk genoeg.
Wat ik wel mooi vond aan het vliegprogramma van vorig jaar, is dat we nu op Urk ook eens mee konden doen aan de landelijke competities. Vaak vallen er voor ons zoveel vluchten uit dat je geen schijn van kans maakt. Nu waren er zoveel wedstrijden om aan mee te doen dat het wel lukte.
Voor de goede orde, ik vond het zelf vorig jaar ook allemaal wat teveel van het goede. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, zei ooit eens een bekende voetballer.

Eijerkamp
Vorige week zaterdag bij Eijerkamp geweest. En daar is het altijd als vanouds, een vriendelijke en gastvrije ontvangst door Hans en Evert Jan, enĀ  natuurlijk de andere mannen die het team compleet maken. Ook weer prachtige duiven mogen zien, en mogen genieten van een lekker chinees buffet.

Beweging
Zelf ben ik nog steeds wat aan het hardlopen (sinds kort op afstand gecoacht door Geery van Huisstede) en dat gaat steeds beter. Ook de racefiets alweer 3 keer uit de schuur gehad, dus dat gaat lekker.
Maar ik blijf erbij dat bovenstaande activiteiten mij zomers meer plezier doen dan nu. Ik ben wel een mooi weer fietser zeg maar…..

Tot zover maar weer even. Vanaf deze plaats een gezegende zondag toegewenst!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.