Zaterdag 28 januari Gewond….

Gistermiddag de duivinnen er even uitgekieperd, en na een uurtje zag ik het al. Eén duivin bleef een beetje verloren en verdwaasd op het dak zitten.
Ik zag dat op de borst wat veertjes uitsteken, en ik vreesde dus al voor een roofvogelattack. Alle duiven waren inmiddels alweer binnen, maar “Laurien” (thats her name) bleef maar zitten waar ze zat.
Eindelijk om een uurtje of 4 liep ze naar binnen, en toen ik de schade goed bekeek schrok ik toch wel even. De krop lag volledig open, en zelfs de spieren naar de vleugel lagen bloot…..

De verwondingen waren van dien aard dat niets anders overbleef om het calamiteiten nummer van Nanne Wolff te bellen. En dan blijkt ook weer wat een topper die man is. Hij was vrij, maar ik kon meteen langs komen. Ik ben direct in de auto gesprongen en na anderhalf uur was ik weer thuis met een keurig geëchte “Laurien”!
Het blijft afwachten of ze weer helemaal herstelt, het zou jammer wezen als he niet zo was want ze heeftal een paar mooie prijzen naar de Makjan gebracht, en ze was in haar geboortejaar al beste jonge duif van de Friese Fondclub (W)

Maar het is zoals het is, afwachten dus. Mijn ervaring is dat een duif meer kan hebben als een mens (in ieder geval meer als een man)
Inmiddels mogen de doffers een bak zoeken, en zitten ook de kwekers weer op hun oude vertrouwde adresje.

We kregen een mooie mail van het NPO. De idealen zijn prachtig, en ondanks dat ik zelf altijd positief gestemd ben, denk ik dat de duivensport zichzelf aan het opheffen is.
We hebben nog maar een paar leden, en die paar maken ook nog ruzie met elkaar. Vandaar dat ik me voorgenomen heb om te genieten van de duivensport zolang het nog kan, en uiteraard als het mogelijk is een positieve bijdrage te leveren.
Ik wens in ieder geval ons NPO bestuur veel wijsheid en succes, en ik hoop dat ik ongelijk krijg.

Voor nu allemaal een gezegende zondag toegewenst

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.