Zaterdag 29 juli Gorinchem 101km(?)

Update 15 uur: Het was lang wachten voor de LC, maar om 14.20 uur was het verantwoord om onze duiven te lossen. De wind is gelukkig wel wat afgenomen, maar de eerste duiven kunnen de 100km per uur nog wel halen. Hier kwam net nog een doffer van Chateauroux terug, das altijd mooi.
Voor straks allemaal veel succes, en voor morgen alvast een gezegende zondag toegewenst!

(11 uur) Goedemorgen allemaal.
Sinds half 11 eindelijk droog hier op Urk, en ook de opklaringen zijn inmiddels gearriveerd. Waarschijnlijk kunnen de duiven tussen 12 en 13 uur er wel uit.
We staan dus in Gorinchem, of ik daar blij mee ben weet ik eigenlijk niet. Het lijkt een logische keuze, maar dat dacht ik vorig jaar ook en toen was mijn hok half leeg …….

Maar we zullen maar niet gaan klagen voordat de duiven thuis zijn, het kan ook heel erg meevallen. Met zulke dagen is het toch puzzelen voor de LC. Wat dat betreft benijd ik ze niet.

Het grootste nieuws komt vandaag toch uit Joure. En het is ook nog eens heel slecht nieuws. Wim en Jolanda Koelma hebben besloten om te stoppen met de duivensport, en dat is heel jammer. Naast topmelkers zijn het ook gewoon hele sympathieke mensen. Jolanda is altijd één van de eersten die me feliciteert als er hier op de Makjan iets te vieren valt.
En dat zijn de echte kampioenen. Ik hoop dat ze zich nog bedenken, want we kunnen ze niet missen in de duivensport.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.