Zaterdag 6 mei Heusden – Zolder (deel 2)

Goedemorgen allemaal. Vandaag staan onze duiven opnieuw in Heusden – Zolder. Vanwege slechte zichten kunnen de duiven nog niet gelost worden.
Onze weerman ter plaatse, (Wouter de Vries), meldt dat het in west en midden België inmiddels schitterend weer is. Waarschijnlijk zal er rond 10 uur positief nieuws komen.

In de club opnieuw rond de 500 duiven in concours. Wij hebben er 27 mee, 2 minder maar die zijn gistermorgen al in Brummen geweest.
Ik heb het laatste jong uit het “Wonderkoppel” (zie foto) opgehaald, en dat was echt de laatste die nu bijgezet is. Blijft toch altijd weer mooi om even met het Eijerkampteam om de tafel te zitten. Je leert altijd wel wat.

Ik durf geen inschatting te maken hoe de vliegploeg ervoor staat. Het trainen was wel goed, en Tineke zei gisteren, je hebt er alles aan gedaan. Blijft over dat de duiven het moeten doen.
Vorige week bij thuiskomst zaten alle duiven onder de stuitluis, terwijl ik dit toch regelmatig controleer. We hebben uiteraard alle duiven meteen behandeld, maar daar worden ze meestal de eerstvolgende vlucht niet beter van.

De wind is deze keer niet in ons nadeel, maar dat geld natuurlijk ook voor Lemmer, Workum en Harlingen. En daar zitten hele goede liefhebbers! De opdracht voor vandaag luidt daarom opnieuw om eerst maar eens te proberen om een mooie vroege duif op Urk te constateren. De rest zien we later wel weer.

Voor straks iedereen veel succes toegewenst!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.